Soha nem volt még könnyebb nagy teljesítményű, kiemelkedően biztonságos adatközpontot építeni. A Rittal a 2016-os CeBIT kiállításon azt is megmutatta, hogy miért. A moduláris és előre definiált konténer megoldások lehetővé teszik a vállalatok számára, hogy roppant hatékonysággal hozzanak létre adatközpontokat – ezáltal elősegítve a folyamatok digitalizálódását, ahogyan az Ipar 4.0 és a felhő valamint a big data projektek megkívánják.

A CeBIT 2016 kiállításon a Rittal bemutatja a moduláris és előre definiált konténer megoldását, amellyel a vállalatok villámgyorsan tudnak üzemelő adatközpontot létrehozni

A CeBIT 2016 kiállításon a Rittal bemutatja a moduláris és előre definiált konténer megoldását, amellyel a vállalatok villámgyorsan tudnak üzemelő adatközpontot létrehozni

A hannoveri CeBIT 2016 informatikai seregszemlén a Rittal olyan innovatív megoldásokat mutatott be, amelyekkel az energiahatékony és jövőbiztos adatközpontot építeni kívánó vállalkozások számára nyújt szakértő támogatást. Ezek között nem csak a mindent egy szekrényben tömörítő all-in-one megoldások, mint a Smart Package és a Micro Data Center, hanem a konténer kivitelek is megtalálhatók. Az utóbbi segítségével akár hatalmas adatközpontok is felépíthetők előkonfigurált, standardizált plug&play konténer modulokból, világosan meghatározott költségek tartása mellett.

RiMatrix BCC

A reflektorfény ezúttal a RiMatrix BCC (Balanced Cloud Center) megoldásra irányult, amely standardizált ISO szerver-, hűtési- és áramelosztó konténerből áll, és a német iNNOVO Cloud vállalattal közösen fejlesztette ki a Rittal. Egy másik közös fejlesztés eredménye az IBM-mel közös, előkonfigurált adatközponti konténer, amelyet a norvégiai Lefdal Mine Datacenter projektben standard modulként használnak.

A konténer megoldások előnye a gyors rendelkezésre állás és a kimagasló rugalmasság a telepítés helyén

A konténer megoldások előnye a gyors rendelkezésre állás és a kimagasló rugalmasság a telepítés helyén

A sorozatgyártott adatközponti kivitelek előre definiált megoldásokat követelnek, amelyeket villámgyorsan lehet alkalmazni. A kulcsrakész átadás és az üzem megindítása kritikus tényező, különösen a felhő és kolokációs alkalmazások esetében. A CeBIT-en bemutatott Rittal konténer megoldások ezeket az igényeket célozzák és nagyon világosan meghatározott költségtervezéssel támogatják az ügyfeleket.

“Ügyfeleinknek energiahatékony, hibatűrő IT infrastruktúrát kell építenünk gyorsan és olyan költséggel, amely pontosan kiszámítható. Bemutattuk, hogy a moduláris és előre definiált konténer megoldások tökéletesek fizikai IT infrastruktúra létrehozásához biztonságos privát felhő környezetben” – mondja Bernd Hanstein, a Rittal IT termékmenedzsment-alelnöke.

IT megoldások kis- és középvállalkozásoknak

A Rittal a gyakorlati életben már megvalósított alkalmazásaival mutatta be azt a szakértelmet, amellyel az ügyféligények széles skáláján tudja támogatni a partnereit a kis- és középvállalati szektorban. A kiállított példákon keresztül világosan látszott, hogy hogyan lehet az öt komponens – rack, hűtés, biztonság, áramellátás és monitoring – egységéből egyetlen kézből, jelentős ügyfélelőnyökkel járó rendszert építeni. A Rittal „Smart Package” IT megoldásával egy különleges csomagot alkotott – egy standardizált, intelligens adatközpont modult, amely két, a hűtési-, tápellátási-, monitoring és biztonsági komponensek számára is előkonfigurált szekrényből áll.

A Rittal új TE 8000 szétszerelhető IT szekrénye – a költséghatékony infrastruktúrához vezető első lépés

A Rittal új TE 8000 szétszerelhető IT szekrénye – a költséghatékony infrastruktúrához vezető első lépés

A kiállításon látható volt a TS IT szekrénycsalád legfrissebb változata, valamint bemutatkozott az új TE 8000 IT hálózati- és szerverszekrény rendszer, számos kiépítési változatban.