Mi lesz a konferencia pontos menete?

Adatmennyiség, hálózat, adatközpont

Az egyre szaporodó online alkalmazások valós idejű, platform-hely-idő-független elérésével szemben támasztott igények ma már egyenlőek bármely közműszolgáltatással szemben támasztott igénnyel. Nélkülük sem szabadidőnket, sem munkánkat nem tudjuk elképzelni. Aki az IT szakmában dolgozik nap mint nap láthatja ennek technológiai oldalát is. Bővülő adatközpontok, gyorsuló hálózatok, kritikus infrastruktúrák és még sorolhatnánk…

FiTi 2016

Konferenciánkkal Önnek, az IT szakmában tevékenykedő szakembernek szeretnénk segítséget nyújtani, hogy megismerhesse a jelen és a jövő technológiáit. Előadásaink betekintést adnak az adatközponti technológiák jövőbeni trendjeibe, továbbá a már ma is kézzel fogható megoldásaiba a szerverszekrényektől a hálózatokon keresztül egészen az aktív eszközökig és a komplett infrastruktúra menedzsmentig. Az előadások szüneteiben lehetősége nyílik konzultálni az egyes területek szakértőivel. A rendezvény zárásaként elköltött jó hangulatú ebédet értékes nyereményekkel színesítjük.

08:00-

08:50

Regisztráció

09:00

Köszöntő (Váradi János)

Bemutatkozik a rendezvény, bemutatkoznak a szervezők. A rendezvény házigazdája: Váradi János

(Vita)indító előadás... (Czoch András, Adatközpont és Felhő Munkacsoport, IVSZ)

…az adatközpont és felhő piac helyzetéről Magyarországon és a régióban

Az IVSZ Adatközponti és Felhő Munkacsoportja 2011. januári alakulása óta azon dolgozik, hogy az iparág szereplőinek bevonásával elősegítse egy kedvező iparági környezet kialakítását, az érdekérvényesítés erősítését. A színvonalas szakmai munkának köszönhetően elkészült az egységes iparági fogalomtár és egyéb szakmai anyagok kiadásán is dolgozunk. Az előadás során a munkacsoport eredményeinek ismertetése mellett szó lesz az iparág hazai és regionális helyzetéről, továbbá bemutatjuk a fontosabb nemzetközi trendeket és egy 2015 májusában készült piaci felmérés eredményeit is.

Megbízható DC infrastruktúra (Békés Viktor, IT termékmenedzser, RITTAL)

Az adatközpont létesítéséhez az elhatározáson és az erőforrásokon túl hosszútávúan megbízható alapinfrastruktúrára van szükség. A Rittal ehhez mind az öt alapterületen – rackek, áramelosztás, hűtés, felügyelet, biztonság – nyújt megoldásokat. Az egyedi adatközpont-építésen túl ráadásul egyre inkább teret nyer a gyorsan szállítható és beüzemelhető standardizált adatközpont: ez építőkocka elven tetszés szerint bővíthető. Békés Viktor, a Rittal IT termékmenedzsere erről a fizikai alapinfrastruktúráról nyújt áttekintést.

Szerverszoba, vagy adatközpont? (Fürst Ádám, konzulens, CommScope)

Megoldások a hatékonyság jegyében

A Felhasználók rendelkezésre állási elvárásai manapság a cég méretétől függetlenül rendkívül megnőttek! Akár egy klasszikus irodai környezet, akár egy gyártással foglalkozó cég, akár egy állami szervezet, a szerverek elérhetősége kritikussá vált, így olyan szerverszobák/adatközpontok kialakítása vált szükségessé, ahol a jelenlegi és a folyamatosan növekvő igényeket egyaránt ki tudják szolgálni. Az előadásban bemutatásra kerül, hogy a mérettől függetlenül, milyen szabványos megoldások állnak rendelkezésre a beruházóknak és az üzemeltetőknek, hogy ezeket a megnövekedett igényeket kiszolgálhassák.

20 perc szünet

11:00

Az adatközpontok, mint az IT világ űrtechnológiája... (Endrész Viktor, műszaki tanácsadó, CommScope)

…avagy sebességnövekedés 400 Gbps-ig

Az adatközpontok immáron hagyományosan a hálózatos világ úttörőjének számítanak a fejlesztések terén. Az előadásban bemutatjuk hol is jár az adatátvitel az adatközponti kapcsolatokban, és mi várható a jövő rendszereiben mind az adatközpontok, mind a hagyományos hálózatok terén.

Cisco Unified Data Center (Strausz János, Adatközponti technológiákért felelős értékesítési vezető, Cisco)

A dinamikusan változó informatikai környezetben, ahol a digitalizáció és automatizáció átalakítja az üzlet és az IT kapcsolatát a Cisco Unified Data Center jelentős változásokat ad annak köszönhetően, hogy egyetlen platformon egységesíti a számítógépeket, a tárolást, a hálózatokat, a virtualizációt és a felügyeletet. Ennek eredményeképpen egyszerűsödik a működés, és dinamikusabbá válik az üzletmenet, ez pedig nélkülözhetetlen a felhőalapú számítástechnikához és a szolgáltatásként nyújtott informatikai megoldások rendszerbe állításához.

Hálózat, alkalmazás és SaaS teljesítmény menedzsment (Cziráky Zoltán, ügyvezető, EQUICOM)

A mai komplex IT hálózati infrastruktúrákban egyre nehezebb a „lassú a hálózat” felhasználói élmény okainak feltárása. Az alkalmazás ellátási lánc lehet akár többszereplős, változatos hardver és szoftver elemeket tartalmazhat attól függően, hogy az adott alkalmazást helyben, adatközpontból vagy valamilyen SaaS, PaaS, IaaS szolgáltatásból vesszük igénybe. Egy dologban közös az igény: rálátást kell biztosítani az alkalmazások és hálózatok teljesítmény mutatóira.

20 perc szünet

12:40

Jobb, gyorsabb, átfogó (Járosi Lajos, üzletág igazgató, OMIKRON)

Az adatközpont építés következő szintje

7/24 WiFi monitorozás... (Liszkai János, senior rendszermérnök, EQUICOM)

…a teljesítmény és biztonság garanciája

Kritikus IT infrastruktúrák esetében fontos tudni, hogy vannak-e jelen hordozható eszközök, ha igen, ezek engedélyezettek-e, ki és milyen célra használja őket. Kordában kell tartani ezeket az eszközöket, hogy a vállalati, intézményi szabályrendszerek se sérüljenek, az adatok biztonságban legyenek, és a felhasználói élményindex se csökkenjen. Ezt garantálni csak és kizárólag folyamatos felügyelet megvalósításával lehetséges.

13:40-

Ebéd és ajándéksorsolás