A konferencia megálmodói és az előadók

A rendezvényen meghívott vendég előadóinktól és a szervező cégek képviselőitől hallhat hasznos és érdekes előadásokat. Ismerje meg őket és az általuk képviselt vállalatokat.

a rendezvény szakmai partnere:

Czoch András (IVSZ)

Czoch András (IVSZ)

Adatközpont és Felhő Munkacsoport tag

A 1998 óta a Peet & Cook Kft. vezetője. Elkötelezett híve a felhő technológiáknak, csapatával abban hisz, hogy képes változtatni az informatikáról alkotott képen, miszerint az egy szükséges rossz, de nélküle élni nem lehet. Evangelizációs szerepet vállal a felhő technológiák elterjesztésében, folyamatosan oktatja a piacot a felhőben rejlő lehetőségek maximális kihasználására. Szeretné megváltoztatni a rendszergazdákról alkotott képet, miszerint rájuk csak akkor van szükség ha baj van. 2015 óta az IVSZ Adatközpont és Felhő munkacsoportjának tagja.

bővebben az IVSZ-ről

Az IVSZ stratégiai vezetését a három évente választott elnök a 12 fős szintén választott elnökséggel együtt látja el. A mindennapi teendőkért az IVSZ Iroda felel, miközben a szakmai hátteret a tagság közösségéből felépülő Munkacsoportok adják. Az IVSZ erejét az adja, hogy több mint 400 tagvállalat tudása, erőforrása, tapasztalata áll mögöttünk, amit jobbító szándékkal Magyarország gazdaságának erősítésére fordítunk.

az IVSZ Adatközpont és Felhő Munkacsoportjának küldetése

A „Beszéljünk egy nyelven” célkitűzésünk alapján kezdtük meg az egységes iparági fogalomtár kialakítását, amellyel egy olyan referenciadokumentumot hoztunk létre, amely tudásbázis, háttértár és munkaeszköz minden piaci szereplő számára, aki az adatközpontokkal és azok szolgáltatásaival kapcsolatba kerül. A Munkacsoport 2013-től a Felhő témájának képviseletét is felvállalta, így új tagokkal és célkitűzésekkel bővült a munkánk.

http://ivsz.hu/tagsag/adatkozpont-es-felho-munkacsoport/

Fürst Ádám (CommScope)

Fürst Ádám (CommScope)

konzulens

2007 óta dolgozik az AMP NETCONNECT magyarországi gyártói képviseleténél, korábban kivitelezéssel, azon belül is gyengeáramú rendszerek kivitelezésével foglalkozott tervezőként, projektmenedzserként. A CommScope-nál konzulensként az ügyfelek igényeinek kiszolgálása mellett a projektek tervezésében és a megoldásokkal kapcsolatos tanácsadásban áll az ügyfelek rendelkezésére.

Endrész Viktor (CommScope)

Endrész Viktor (CommScope)

műszaki tanácsadó

2005 óta dolgozik az AMP NETCONNECT magyarországi gyártói képviseleténél, korábban strukturált hálózatok tervezésében és kivitelezésében vett részt. A CommScope-nál műszaki tanácsadóként műszaki megoldások és tervezési feladatokkal esetén áll a partnerek rendelkezésére.

bővebben a CommScope-ról

A CommScope Inc 2015 augusztus 28-án megvásárolta a TE Connectivity Broadband Network Solution (BNS) üzletágát, amely többek között az AMP NETCONNECT, valamint a KRONE portfóliót foglalja magába.

Ezen belül is az AMP NETCONNECT stratégiai fontosságú része az üzletágnak, mely a kommunikációs termékek és rendszerek átfogó sorát fejleszti, gyártja és szállítja ügyfeleinek, akik a kormányzati, oktatási, egészségügyi, pénzügyi, termelői és technológiai szférából kerülnek ki.

A BNS üzletág elsősorban a strukturált kábelezési rendszerek kutatásába, és fejlesztésébe fektet be. Kiváló tervezői és mérnöki tapasztalata lehetővé tette vezető termékek kifejlesztését, melyek felülmúlhatatlanok a versenyben.

Az AMP NETCONNECT termékskálája:

Árnyékolatlan (UTP) csavart érpáros rendszer és komponensek

 • Hagyományos Cat6 és Cat5e rendszerek

Árnyékolt (STP) csavart érpáros rendszer és komponensek

 • AMP CO Ultra – Moduláris Cat7 kábelezési rendszer
 • Hagyományos Cat7, Cat6 és Cat5e rendszerek

Adatközponti megoldások

 • MRJ21 réz alapú rendszer
 • MPO optikai alapú rendszer

Optikai rendszerek és alkatrészek

 • XG – 10 Gbit/s „end to end” kábelezési rendszer
 • MT-RJ – Small Form Factor (kisméretű) optikai rendszerek
 • LightCrimp Plus gyors végpont csatlakoztatás és üvegszál kötés
 • SM és MM csatlakozók és kábelek

Intelligens Hálózat Felügyeleti Rendszer

 • AMPTRAC rendszer
 • Quareo rendszer

http://commscope.com

Cziráky Zoltán (EQUICOM)

Cziráky Zoltán (EQUICOM)

ügyvezető igazgató

1996-tól, a győri Széchenyi Egyetem elvégzésétől a szakmában dolgozik, ahol tapasztalatait kezdetben távközlési szolgáltatóknál, majd rendszerintegrátoroknál szerezte. 2000-ben mint alapító, másodmagával hozta létre az EQUICOM Kft-t, melyben a cégvezetés feladatai mellett a vállalati hálózatokért felel.

Liszkai János (EQUICOM)

Liszkai János (EQUICOM)

senior rendszermérnök

18 éven keresztül egyetemi környezetben főleg hálózat és alkalmazás üzemeltetéssel foglakozott. Részt vett a hallgatók informatikai képzésében, illetve Cisco akadémiának volt CCNA és CCNP oktatója. 2009 óta az EQUICOM Kft. rendszermérnöke, ahol a vállalati hálózatok méréstechnikai kérdéseivel foglalkozik, mellette technológiai tanfolyamokat tart az Equicom Oktató Központban.

bővebben az EQUICOM-ról

Az EQUICOM Méréstechnikai Kft. 2000 óta van jelen a magyarországi ICT piacon, telekommunikációs, informatikai és kábeltelevíziós méréstechnikai megoldásokkal. Világviszonylatban is vezető pozíciót elfoglaló beszállítói innovatív megoldásokat kínálnak az adatátviteli és kommunikációs hálózatok létesítési és üzemeltetési méréséhez, analíziséhez, és monitorozásához. Az évről-évre növekvő piaci jelenléte az ügyfeleikkel kialakított jó kapcsolat, a technológia központú szemlélet, és a hozzáadott érték növelésére való törekvés mellett a beszállítók folyamatos fejlesztési munkájának is köszönhető.

Határozott célok – szakértelem a méréstechnikában

A hosszú távú célok eléréséhez elengedhetetlen a bizalom. Legfőképpen bizalom a forgalmazó és a mögötte álló gyártók iránt. Ehhez viszont szükség van a magas szintű, naprakész szakértelemre, hiszen e nélkül nehéz lenne a leendő felhasználó számára megfelelő megoldást ajánlani. Továbbá nélkülözhetetlen a folyamatos jelenlét és támogatás, mivel a forgalmazó az egyetlen kapocs a felhasználó és az eszköz gyártója között. Megalakulása óta a vállalat legfontosabb célkitűzése, hogy egy valóban ügyfélközpontú kereskedelmi tevékenységet képviseljen a magyarországi mérőműszer forgalmazó piacon.

Szakterületek – komplett ICT felügyelet

A beszállítók meghatározó jelenléte révén olyan területeken értek el jelentős sikereket, mint a hozzáférési optikai hálózatok mérése, az új generációs transzport technológiák analízise, vagy a vállalati informatikai hálózatok mérése és monitorozása. A 25 éves kanadai központú EXFO kezdetekben optikai kézi műszereiről volt ismert, mára azonban a szolgáltatói hálózatok minden szegmensére fejleszt méréstechnikai megoldásokat. A NetScout/Fluke Networks hasonlóan széles spektrumon fedi le az informatikai hálózatok analízisét és monitorozását, a fizikai szinttől a vezeték nélküli technológián át egészen az alkalmazás teljesítmény menedzsmentig. A FITEL Furukawa Electric optikai szálhegesztőivel, és a VeEX szolgáltatói hálózatok üzemeltetésére szánt kézi műszereivel valamint kábeltelevíziós analizátoraival lesz teljes a megoldások tárháza.

http://www.equicom.hu

Békés Viktor (RITTAL)

Békés Viktor (RITTAL)

IT termékmenedzser

2005-ben végzett a Kandó Kálmán Műszaki Főiskola erősáramú villamosmérnöki szakán. 2007 óta dolgozik a Rittal Kereskedelmi Kft-nél. Először IT műszaki előkészítő pozícióban, majd 2009-től mint IT termékmenedzser. Termékmenedzserként a műszaki kérdésekben és ajánlat adásban áll elsősorban rendelkezésére, továbbá az ügyfelek és partnerek oktatásában és képzésében vesz részt.

Járosi Lajos

Járosi Lajos

Üzletág Igazgató

1986 óta dolgozik az OMIKRON Informatika Kft-nél, kezdeti időkben PC szervizesként, majd 1990-től Magyarországon az elsők között optikai kábelhálózatok tervezésével és szerelésével foglalkozott. 1998-ban a vezetésével megalakult az „AMP Netconnect Center” üzletág, ahol az üzletág vezetésen kívül tervezés, oktatás és tanácsadás volt a feladata. 10 év után a RITTAL IT megoldásaiba vetette be magát, jelenleg a RITTAL IT Megoldások üzletágat vezeti, fókuszban az adatközponti rendszerekkel, hűtés, felügyelet, áramelosztás, stb. A vezetői feladaton kívül a projektvezetéssel, tervezéssel, oktatással, ügyféltámogatással és a magyarországi RITTAL számára adatközponti rendszerekhez tanácsadással foglalkozik.

bővebben a RITTAL-ról

A Rittal Kereskedelmi Kft. 1995-ben, anyavállalatunk 1961-ben alakult. A cég kezdeti termékei, a kapcsolószekrények mellé idővel öt további stratégiai terület kapcsolódott be, amelyek lehetővé tették, hogy a Rittal „kinője” kapcsolószekrény-gyártói kereteit, és teljes körű, átfogó termékpalettát biztosíthasson.

A magyar leányvállalat az évek során stabilan fejlődött, ez üzletpolitikájának is egyik alapköve. Mint a világon mindenütt, Magyarországon is az ügyféllel együtt dolgozunk: budapesti logisztikai központunkban állandó raktárkészletünkkel, előadó- és bemutatótermünkkel, szakembereinkkel állunk szolgálatukra egész évben.

A Rittal ma az alábbi öt területen meghatározó szereplő a piacon:

Kapcsolószekrények:
kis házak, kötődobozok, kompakt és szabadon álló szekrények, sorolható rendszerek, nemesacél házak

Rendszerklimatizálás:
szellőztetők, szűrős szellőztetők, fali- és tetőklímák, hőcserélők, folyadékhűtési megoldások, IT chillerek, fűtések

Áramelosztás:
gyűjtősín rendszerek, síntartók, szakaszolók, berendezés-adapterek, formaelválasztott rendszerek, maszkolt fali elosztók

IT megoldások:
hálózati és szerverszekrények, tápellátás, IT hűtés, biztonság, monitoring, távközlés, elosztórackek

Kommunikációs rendszerek:
kültéri házak, modulházak, kültéri klimatizálás, geotermikus hőcserélők, üzemanyagcellák

http://www.rittal.hu

Strausz János (Cisco)

Strausz János (Cisco)

Adatközponti technológiákért felelős értékesítési vezető

A Cisco Magyarország adatközponti technológiákért felelős értékesítési vezetője. Több nemzetközi informatikai nagyvállalatban szerzett szakmai és vezetői tapasztalatot az adatközponti, cloud megoldások területén. Az ICT piacon eltöltött 20 év alatt több jelentős projektben vett részt, mind ügyfél, szolgáltató, mind partneri oldalon. A Cisco adatközponti megoldások területén régiós feladatokat is ellát.